citat

Gustav: "Vahfan, pussar ni på varandra? Jag är fan i den bästa gruppen någonsin!"


48 hoesOvan är mitt lags bidrag till 48h. Hade jag fått min vilja igenom och haft en copywriter hade vår annons varit mer åt det här hållet nedtill.
Annons

I efterhand ser man en del grejer man gärna ändrat på, men mitt uppe i projektet var detta vad vi lyckades åstadkomma. Idag måndag, en dag efter hemresedagen, måste jag säga att jag lärt mig mycket under dagarna i Stockholm. Både när det gäller det grafiska och copyn... Det känns bra.

Helgen i bilder...


Halva klassen laddade inför 48 intensiva timmar!
Middag på Hyper Island. Klockan är kring 9-snåret...

Martin och Sara på allas vår älskade (?) båt!

Världens största hårtork, och världens bästa Hanna!
Tävlingens bästa bidrag och allas vår Kicki! Grattis än en gång!
Vilken helg...

48h och en båt.

Sveriges största reklamtävling. Sveriges främsta reklamstudenter. 
En brief, en organisation och drygt 90 lag.
Vilken helg. 

Det är svårt att beskriva känslorna så här i efterhand. Dessa dagar har varit så otroligt intensiva och innehållsrika att ord knappt räcker till. På ett sätt är jag nöjd. Vi arbetade bra tillsammans i vår grupp, vi utformade en annons och lämnade in den i tid. Dessutom fick jag damma av min ringrostiga engelska ordentligt då vår strateg var en tysk utbytesstudent, vilket var spännande men också väldigt energikrävande... Någonstans innerst inne måste jag erkänna att jag önskade att det varit annorlunda. Det är grymt svårt att brainstorma på engelska och verkligen förmedla idéer, tankar, åsikter och känslor på det sätt man vill att de ska framstå. Det blev en utmaning i utmaningen, vilket självklart också varit en lärorik utmaning i utmaningen... 

På ett sätt är jag också väldigt missnöjd. Innan lagindelningen var klar var jag så grymt laddad inför denna tävling. Taggad till tänderna. När jag insåg att vi kanske skulle bli utan AD och att jag hade den ärofyllda uppgiften att översätta hela briefen för min tyska utbytesstudent rann energin ur mig. Jag ville ju köra igång direkt! Några timmar senare satt jag som tur var på ett fik med en AD och en strateg, vilket var skönt, men på något sätt var ändå tävlingsinstinkten oväntat låg. Kändes trist. Jag är trots allt en tävlingsmänniska ut i fingertopparna och jag måste erkänna att jag är besviken över min insats. Samtidigt också väldigt stolt över Kicki som vann hela skiten! Helt grymt bra att KY-Akademien visar var skåpet ska stå.

Som jag sa är jag till viss del nöjd och till en viss del missnöjd. Jag är också otroligt besviken på arrangemanget. De olika förutsättningarna lagen emellan har definitivt dragit ner tävlingens status i mina ögon, samtidigt som jag kan förstå att det är svårt att dela in lagen så att det blir exakt en strateg, en copy och en AD i varje lag. Men är det verkligen omöjligt? Det tror jag inte. Och utskriftsmöjligheterna för oss utan en Berghs- eller Forsbergselev var ju helt fruktansvärda. Helt plötsligt blev detta tävlingens tuffaste utmaning... Inte okej. Förlägg tävlingen i Göteborg nästa år så ska stockholmarna få uppleva att människor faktiskt kan dela med sig av sina ägodelar och inte vara så jävla dumsnåla. Ett tack ska dock riktas till utskriftshjälten på Forsbergs, du räddade dagen för många!

För er som är intresserade kan jag meddela att brödtext heter något så fint som mengentext på tyska. Och eldsjäl på svengelska heter naturligtvis firesoul. Om det är någon som har en bra översättning på det ordet så är jag mer än glad om ni vill dela med er!

För övrigt måste jag säga att vårt boende, trots mögel, vattenskador och dyr öl, räddade min helg. Och då menar jag egentligen inte boendet i sig, utan alla fantastiska klasskompisar som jag delat denna helg med. Ni är bäst. Att komma hem till båten kändes verkligen som att komma hem, lägga alla bekymmer åt sidan och bara ha kul tillsammans med er. Trygghet och lycka! De här åren kommer att bli helt fantastiska. 

Lag 91, du gjorde helgens bästa insats. Alla kategorier.

Kan dyka upp fler känsloyttringar om dessa dagar när energin återvänt. Just nu är detta allt jag har att säga. Bilder kommer också så småningom när jag har tillgång till min USB-sladd, nu ska jag sova i min lyxiga bussfåtölj.

Ha en skön kväll!

skitliv

Jag kan inte ens beskriva vilken fittig vecka detta är och det blir bara svårare och svårare att hålla motivationen och peppen inför tävlingen uppe. I förrgår dog min farmor och nyss ringde mamma och berättade att min älskade finaste sötaste hund, Ebba, har en stor tumör och ska opereras nästa vecka. Känns lagom kul när man är en miljard mil bort. Denna vecka suger, helt klart. Skitliv.

Världens finaste Ebba.


48h
Nu börjar det närma sig... reklamtävlingen som har genererat många olika känslor de senaste veckorna; förväntan, glädje, ångest i olika varianter (prestationsångest, separationsångest, datorångest, för att bara nämna några), spänning och nervositet! Ja, det har varit en salig blandning, helt enkelt.

Ikväll bär det så av till El Stockholmo, ett tåg kommer lastat med reklamstudenter strax innan midnatt och sen blir det en god natts sömn på vandrarhemmet innan vi imorgon kl 14 befinner oss taggade och klara och redo att kamma hem vinsten. Med tanke på att det är typ ett 30-tal deltagare från KY-akademien och 270 anmälda deltagare sammanlagt, så är chansen rätt stor att någon härifrån plockar hem vinsten. Det är nämligen så att man blir ihopparad med två andra studenter från två andra skolor, så det blir 90 lag, där vi KY-elever är inblandade i en tredjedel av dem. Enkel matematik, som en totalt opedagogisk Emma här försökte förklara. 

Den senaste tiden har det även tillkommit ett nytt ord i mitt vokabulär, nämligen AD-ångest. Det är när man inser att man är ensam AD i sin grupp under tävlingen och att det förväntas att man ska kunna alla program och allt annat. Då får man lite AD-ångest. 

Det om detta, nu ska jag chilla lite innan det är dags att bege sig till the grand central station!

Take care now, bye bye then!

Ciao!

mustasch

Har jag nämnt att jag odlat mustasch? Det är vad jag sysslat med den senaste veckan när mitt icke-bloggande varit mindre aktivt.

Ungdomens soliga dagar.

Jehepp. Solen skiner ute i dag och jag har många aktiviteter som jag gärna skulle fördriva dagen med:

 • Slappa i solen
 • Ta en promenad - i solen
 • En löprunda - i solen
 • Dricka en öl - i solen
 • Ta en fika - i solen
 • Besöka Slottskogen för första gången - i solen
 • Shoppa - i solen - mellan affärerna i alla fall. (Och för pengar jag absolut inte har.) 
 • Grilla - i solen. Kanske på Ramberget med utsikt över stan?
Jehepp. Solen skiner ute idag och jag har många aktiviteter som jag gärna skulle fördriva dagen med...
Nu går jag till skolan, sitter inne halva dagen och diskuterar eventet "Chefsdagen" istället.

Tjillevipp!


Tuffa tider, tuffa tider.

Springer som besatt. Sliter upp dörrarna som att det gäller livet. Pustar ut. Hinner hämta andan i några minuter innan nästa rusning kommer - vilket är alldeles för snabbt. Missade precis. Kommer det en till? Kanske. Vet inte. Vet fortfarande inte säkert efter 3 månader. Borde jag gå? Hinner jag gå? Jag är van att gå, i Skellefte går man. Eller cyklar. Fast det är klart, Forrrrden är ju en ganska nära och trogen vän till mig med. Så länge den lever och inte dör mitt på E4:an. 

Räddaren i nöden dyker upp. Trycker febrilt på dörrarna när resan är över och nästa löptur väntar. Runt hörnet går det människor på gågatan och känner lugnet. Jag sicksackar osmidigt mellan dem. De undrar nog vad jag sysslar med. 
Det gör jag med. Men det är lätt värt det. 

Vad är det för fel med att planera? Eller kanske vara ute i lite god tid någon gång? Några minuter kan göra underverk. Jag tycks dock aldrig riktigt förstå det. Inte riktigt på riktigt i alla fall.

Spinningpasset hann jag till. Uppvärmningen hade jag kunnat skippa, för varm det var jag redan.

Lappjakten är igång. Utmaningar, det gillar vi starkt.

jag har skapat ett lampsläckarmonster!

När man bor ihop utvecklar man vissa rutiner, visst samarbete, vissa metoder som gör att det fungerar lite bättre att dela sitt hem med någon annan. Jag och Frida har ett flertal sådana. I köket har vi "bestämda" platser, inte så att vi inte får sitta någon annanstans, men när jag en dag kom in i köket, bärandes på Gud och tänkte sätta mig vid min plats; så satt Frida där! Chocken blev så stor att jag blev stående vid köksdörren, rådvill. Efter några sekunder lyckades jag samla ihop mig så pass att jag kunde sätta mig på Fridas plats, men det tog emot! Så går det när man suttit likadant i två månader. 

En annan rutin vi har, som tog några veckors övning innan det satt, handlar om lampor. Vi lämnar oftast lägenheten samtidigt, iaf när vi har skola och promenerar tillsammans på morgonen. Jag är oftast först ut genom dörren och står redo att låsa, medan Frida febrilt söker efter sina vantar eller vad hon nu förlagt den morgonen - och här kommer det trixiga! I början sprang hon bara ut, vilket gjorde att jag fick gå in igen och släcka hallamporna och sen ut igen för att låsa = många sekunder till spillo! Men efter lite övande har vi ordnat det så att Frida släcker lampan eftersom hon lämnar lägenheten sist och jag slipper gå in igen utan kan koncentrera mig på att låsa dörren. Mycket fint samarbete. Det fungerar faktiskt så bra så nu när Frida precis drog iväg för att träna, så gjorde hon precis som hon skulle göra; hon släckte lampan och jag sitter kvar i mörkret.

Dagen efter kvällen före.

"Kvällen var fruktansvärd fram till elva, sedan fick man en hjärnblödning sju minuter över"

Ett ganska talande citat över gårdagskvällen och äntligen har jag en sekund över att skriva hur fantastiskt detta är. En liten stad som Skellefteå är i SM-slutspel i hockey efter att Kimmo Koskenkorva, 102 minuter och 1 sekund in i matchen, snyggt sprättat in pucken i nätet bakom Noronen i Linköpings mål. Vilken kväll. Vilken känsla. Vilken stämning.

Linköping, ett av elitseriens absoluta topplag är utslaget av Skellefteå. I Cloetta Center till och med. Skellefteå möter nu Färjestad i en förhoppningsvis lika jämn och dramatisk semifinalomgång med start på torsdag. Detta kommer att bli helt fantastiskt och jag kan lova att jag är sugen på att styra kosan till Karlstad och se lagen drabbas live på plats... Om bara tid och pengar fanns att tillgå!

Nu blir det "ÄLSKA 0910" halsbandet i ytterligare en och en halv vecka i sträck, det ska minsann aldrig av igen.

Godnatt!Skellefteå AIK vs Linköping

Slå på kanal 9 och upplev en riktig hockeymatch! Period nummer 5 startar alldeles strax och första laget att näta är vidare till semifinalspel. DETTA FÅR NI INTE MISSA!

(Till och med Emma har slagit sig ner på vår håriga matta för att bevittna kvällens happening... Därmed finns inga giltiga ursäkter att missa detta.)

Oj, vad jag önskar att jag var i schtaaan ikväll. Vilken stämning det lär vara i alla stugor där uppe!!


En kväll på Hisingen

Några datorer och några hjärnor har samlats på Brämaregatan ikväll för att uträtta underverk.

Det ni.

Det finns alltid en möjlighet att göra världen lite bättre!

tristess

Det är ju visserligen ganska konstruktivt att jag sitter och donar i photoshop denna världens tråkigaste dag.


en uttråkad emma


the return of the anchor

Nu är jag hel igen.dawgs

Det finns tre sjukt roliga klipp på youtube (antagligen hundra fler, men tre som jag hittat) på hundar som gör roliga saker, eller ja.. De är bara rätt wicked. Så jag tänkte dela med mig av dem. Vi börjar med dramatic dog. 

Sen har vi den stackars hunden med narkolepsi....


 

Och sist men inte minst, Bizkit som går i sömnen..till "martin t."

hur kommersiella tror du att vi är? att vi tar beställningar?! "jahapp, nu ska vi skriva om älgar eller apor eller surikaker!" tror du verkligen att vi är så desperata efter läsare? detta är ju inte en blogg ffs!

(Älgen (Alces alces) är det största hjortdjuret. Hanen benämns tjur och honan ko. En ko som ännu ej fött någon avkomma (kalv) kallaskviga. Älgen kallas ofta för ”skogens konung”.)

Tillåt mig presentera...

STOORN, den enorma älgen! Det märks tydligt att jag är copyn i detta hushåll, men jag gör mitt bästa. Och kanske kan jag glädja mina vänner i norr med detta försök att återge allas vår stoorn i text. Cissi, du borde ju vara lite nöjd iallafall... Jag fortsätter starkt att marknadsföra Glommers!
Stoorn är en nyskapande turistattraktion, som med sina 45 meter upp till kronan är en imponerande skapelse i limträ. Anläggningen ska utgöra ett centrum för kommersiella turism- och upplevelseaktiviteter, med fokus på skogen och det vilda djurlivet. Stoorn ska inrymma bland annat restaurang, utställningslokaler, konsertsal och moderna konferensutrymmen. Placeringen på det 510 meter höga berget Vithatten erbjuder en milsvid utsikt till både fjällkedja och hav. Den uppseendeväckande träkonstruktionen har i framtiden unika möjligheter att bli ett byggnadsverk med stort nationellt symbolvärde.

"Stoorn är en nyskapande turistattraktion, som med sina 45 meter upp till kronan är en imponerande skapelse i limträ. Anläggningen ska utgöra ett centrum för turism- och upplevelseaktiviteter, med fokus på skogen och det vilda djurlivet. Stoorn ska inrymma bland annat restaurang, utställningslokaler, konsertsal och moderna konferensutrymmen. Placeringen på 510 meter höga Vithatten erbjuder milsvid utsikt till både fjällkedja och hav. Den uppseendeväckande träkonstruktionen har i framtiden unika möjligheter att bli ett byggnadsverk med stort nationellt symbolvärde."

Tack Emma för att du kan det här med bild. Tack Nina för undervisningen, utan dig hade jag aldrig kommit till insikten att en älg faktiskt kan vara gjord av enbart text. 

Hoj!

textart

Idag hade vi sista typografilektionen med Nina och fick redovisa våra prylar. De som ville fick göra en extrauppgift, typ en bild av text eller så, det fanns ungefär inga direktiv på vad hon förväntade sig så jag donade lite i indesign och gjorde ett porträtt. 

Textart by Emma.


Imorgon har vi bokseminarium hela dagen, ska bli kul men man lär ju vara rätt trött efteråt vilket är trist för jag ska tydligen på konsert på kvällen. Meeeen, man kan sova när man är död, som vi säger i norrland. 

That's all for now folks!

Take care now bye bye then

/Emma

en munter paus

Ja, man får ju inte deppa ihop totalt pga bostadsproblemet. Därför tänkte jag att vi kunde muntra upp oss med att titta på ett klipp som jag skrattat åt i någon veckas tid nu. Kroppsspråket, kroppsspråket!Lägger in mitt veto...

Förtydligande av Emmas "allt är intressant" i det tidigare inlägget. Det vi söker är följande:
 • Två toaletter är ett KRAV.
 • Diskmaskin och tvättmaskin ska höra till interiören.
 • Lägenheten ska ligga nära till skolan och nära till stan.
 • Bra förbindelser, minst 3 möjliga spårvagnar.
 • Balkong mot söder.
 • Max 3000:- i hyra vardera. 
 • Ett grymt trådlöst bredband.
 • Köksbord, stolar och soffa vore trevligt då vi båda har dessa 38 respektive 124 mil bort.
I övrigt får det gärna vara en andrahandslägenhet, bara vi får behålla den så länge vi vill.

När jag tänker efter stämmer alla dessa punkter in på vår fantastiska lägenhet.
Håller med Emma. Sorg i våra hjärtan.

Men hjärtligt välkomna att tipsa om andra fantastiska lägenheter!

the end of an era..

Så idag fick jag och Frida ett tråkigt besked, vi får nämligen inte förlänga kontraktet på vår fina lägenhet vilket innebär att vi är bostadslösa från och med den sista juni. Mycket trist! Även om vi bara hunnit bo här två månader har den gjort ett stort intryck och jag har svårt att tänka mig att vi skulle hitta någon ny lgh som passar oss lika bra. Ni som varit här på besök har väl inte annat än kunnat konstatera att den är fab, inte sant? Två badrum (perfekt när två tjejer delar lya), tvätt- och diskmaskin och en balkong som vi ännu inte hunnit vistas på. Well well, det är med sorg i vårt hjärta vi ska börja bostadsletandet (FYFAN VAD JAG HATAR ATT FLYTTA!!) Så om någon har något hett tips på lägenhet så är det väldigt välkommet. Allt är intressant!

Take care now bye bye then

/Emma

tessans inbjudningskort

Min goda vän Tessan fyller 25 detta år och det gör även två av hennes närmaste vänner, de har för avsikt att ställa till med en stor fest för att fira detta och bad om min hjälp till att göra inbjudningskorten. Hell yeah! svarade jag (inte riktigt, men ungefär). Jag fick en text som skulle med och utseendemässigt endast direktiven "snyggt" och "galet", vilket lämnade mycket spelrum för mig rent grafiskt. Efter några skabbiga utkast fick jag lite inspiration av Ferhats inspirationskällor (tack!) och även en bild som fick bana väg för exakt hur galna korten skulle bli. I lördags lade jag sista touchen på dem och Tessan och hennes vänner blev nöjda och glada med slutresultatet och därför kan jag lägga ut dem här för allmän beskådan. 

Färgerna är absolut inte anpassade för webben och ser för jävliga ut.


Några ord om Emma Johansson – min AD, sambo och vän.

Historier, berättelser, kanske även sanningen, kryddas ofta för att kunna återberättas på ett fängslande sätt. Något som ger den lite edge, något som fångar lyssnarens och läsarens intresse. Något som helt enkelt ger den det lilla extra. Det här är en liten berättelse om Emma Johansson, den Emma som jag känner. Den behöver inga överdrifter. Ingen kryddning. Hon har redan det lilla extra. 

 

Kort resumé för er som inte känner Emma: 

 

24 år, blond, Pajala, Luleå, Stockholm, Västerås och nu självklart Göteborg. Emma har hittat hem. Vägen hem startade en regnig novemberdag i Göteborg när Emma träffade mig, Frida. Vi skulle båda på samma intervju och Emma tog mig snällt under sina vingar och guidade mig genom staden på ett så självklart sätt att man kunde tro att tjejen aldrig gjort annat. I efterhand har Emma dock erkänt att hon egentligen inte var riktigt säker på vart vi skulle. Det gör inget. Ibland vinner man, ibland förlorar man. Vi vann. Vi hittade till intervjun, vi hittade varandra och vi hittade en lägenhet som vi nu delar tillsammans.

 

Jag har insett (efter 2 månader i samboskap med fröken Emma) att det finns ett flertal olikheter oss emellan. Hennes favoritord är CP och mongo. Det är inte mina. Emma älskar hörn. Emma har hörn överallt. Jag kan också ha hörn, men alla hörn i hela världen skulle inte slå Emmas hörn. Nämnas bör dock att det gamla ordspråket ”ordning är till för idioter – genier behärskar även kaos” stämmer bra, för är det något Emma har så är det koll på sina grejer. Grym hörnkoll.

 

Något annat Emma har stenkoll på är musik. I mina ögon är hon ett musikgeni. Hon är också grym på filmer. I mina ögon är hon ett filmgeni. Hon är också besatt av skidskytte. I mina ögon är hon en skidskytteoman. Och jag ska absolut inte glömma att nämna hennes legendariska pingiskarriär! 10:a i Norrland och 2:a i Norrbotten. Tjejen går inte av för hackor!

 

Som ni kanske förstått av denna icke-blogg är både jag och Emma från Norrland. En stor likhet med andra ord, förmodligen den största anledningen till att vi ”bondade” den där regniga dagen i november. En stor olikhet i detta är däremot dialekten, jag har stolt tänkt behålla mina avtrubbade ord och schee-ljud. Emma pratar Stockholmska/Västeråsiska/Göteborgska med lite brytning. Men det är egentligen charmigt, detta är ju en del av hennes historia. Hennes historia som flyttfågel. På tal om flyttfåglar så nämnde jag tidigare att Emma bodde i Västerås innan hon hittade hem till Götet. Där har hon många fina vänner, några har jag till och med träffat. I Västerås lyckades Emma inte bara med att träffa en massa trevliga människor, utan hon har även med sig en kandidatexamen i psykologi. Tjejen är skärpt.

 

Hur avslutar man en historia om en tjej jag förmodligen skulle kunna skriva om i all oändlighet? Bra fråga. Denna berättelse har i alla fall inga som helst överdrifter, ingen kryddning. Bara 100 % Emma Johansson.

 

En färgklick i ett grått och regnigt Göteborg.


emma om frida...

Jahapp, jag gjorde ett tappert försök att beskriva Frida utan ett ord och detta är resultatet. Jag lämnar öppet för olika tolkningar och missuppfattningar och bjuder på dessa.megalaunch!

Ja, så var det äntligen dags att lansera vårt projekt här som stått tomt i ett par veckor. Anledningen till detta är främst tidsbrist pga skolan, men även alkohol, pingis, mat och sällskapsspel har upptagit vår dyrbara tid. De kommande två inläggen kommer att dedikeras åt att presentera oss, jag (Emma) och min eminenta sambo, Frida. För att göra det lite roligare kommer vi givetvis att presentera varandra på det viset vi jobbar bäst. Således kommer jag (fortfarande Emma) som har ambitionen att bli AD när jag blir stor, att illustrera Frida på mitt sätt. Frida som gillar det här med texter och sånt har därför en hemlig text om mig som väntar på att publiceras.. spännande! 

Men, med detta första inlägg vill vi förstås välkomna er till vårt lilla place i cyberspace (det är ju inte en blogg). Här kommer allt att finnas så du kan lika gärna lägga denna sida bland bokmärken direkt, eller varför inte rentav startsida? 

Take care now bye bye then.

/Emma

RSS 2.0