En kväll...

Av många kvällar i Skellefteå. Och jag har fått många insikter under mina veckor här uppe. Jag trivs i Skellefteå. Det är underbart att stiga upp på morgonen och sätta sig på cykeln, stressa de 3 km in till stan (är i princip alltid ute i sista minuten), jobba en hel dag, sen komma hem till mor och far, slippa laga mat, köra upp på Vitberget och springa några kilometer runt några små sjöar omgiven av skog och tystnad. Jag älskar att kunna umgås med de vänner jag har här hemma när jag vill, och utan att någon ska betala dryga 2000 kronor för att ses en helg. Det är underbart. 

Detta är bara en lite del av det jag älskar med Norrland, och då Skellefteå framförallt.

Men.

Jag längtar efter Göteborg. Jag längtar efter att bli irriterad över missade spårvagnar. Jag längtar efter att måsta ta taxin hem för att klockan är för mycket en torsdagsnatt. Jag längtar efter 19-kronors öl. Okej, 25-kronors öl nu för tiden. Jag längtar efter att döda monsterspindlar åt Emma. Jag längtar efter Anders. Jag längtar efter allt och alla. 

Om en vecka drar dessutom morsfars till Italien, alla vänner i all ära, men för en sällskapssjuk människa som jag är det inte så jättespännande att bo ensam i ett stort hus i en och en halv vecka. 

Frågan är om jag har modet att fråga min chef om jag får/kan/har möjlighet att börja jobba i Göteborg en vecka tidigare?

Det återstår att se.

att arbeta på egen handJani, så här kan en arbetsskada se ut. Bilden är tagen på toaletten på akuten, fem timmar efter att skadan skedde och det ser rätt fräscht ut. Om ni ser det vita på bilden, mitt bland allt blod, så är det fettvävnad som sticker ut hehe. Tre stygn slutade kalaset på och jag är nu handikappad och borde vara arbetsbefriad från disk och sånt, men har ju ingen annan som kan göra det åt mig. Fingret är bandagerat nu och får inte vätas de två första dagarna, så jag har två frågor, hur ska jag kunna duscha? Och hur ska jag kunna tvätta ansiktet? Well, det lär visa sig ikväll.

Om ni undrar så skar jag mig när jag öppnade en sån konservburk som har en öppningsanordning på locket, var stressad och drog upp den och på något vis hamnade mitt finger någonstans där, skiten var ju sylvass. Eftersom jag har något fel på min smärttröskel så var jag helt chill, tog av mig plasthandskarna och gick iväg och sköljde händerna för att se att det blödde en hel del. Så jag tog lite papper runt fingret och frågade en jobbarkompis efter plåster och vi gick iväg för att plåstra om det. Så hittade hon något vanligt plåster varpå jag sa att jag inte trodde det räckte och då ville hon se hur det såg ut och höll på att kräkas. Sjukt mkt blod. Så jag gick till min chef och frågade om större plåster och vi gick till ett annat förbandsskåp och hon tyckte vi skulle tejpa igen såret, men de lossnade ju bara pga allt blod. Så efter att vi båda var nedblodade tog vi hushållspapper och virade runt fingret och tejpade loss av bara helvete och sen blev jag ivägskickad till akuten.

Haha just det, jag tyckte att ett akutbesök var onödigt så jag sa åt min chef, and i quote "äh, men tejpa bara kanterna så det inte läcker så är det lugnt!"

Med tanke på min fascination för blod, sår, skador, stygn, etc, etc, var jag sjukt nöjd när det syddes och donades hihi.

Take care now bye bye then!

Ciao!

Varmast i de nordliga breddgraderna.


Sol och bad i Boviken

Fiske i Kågeälven


Cykeltur till schtaan (med en gnutta damp)

Sommaren är i full fart här uppe i norr, behöver jag ens nämna att det var varmast i landet i Skellefteå igår? :)

Nu ska jag ut på altanen och äta middag i solen. Solen som aldrig går ned. Underbart. 
Puss puss!

om inte du, vem? om inte nu, när?

Jag är så jävla ledsen. Jag förstår inte hur sånt här kan få fortgå dag ut och dag in, år efter år utan att något händer, utan att fler reagerar. Kunskap leder till förändring, det är åtminstone vad jag vill tro och hur många vet egentligen hur den där salamins resa sett ut innan den hamnade på din smörgås? Handen på hjärtat, vet du verkligen det?

Alla människor har ett ansvar, att inte bara flyta med strömmen utan att varje dag fatta beslut, ta ställning i olika frågor och göra en insats. Som jordbo är det din plikt att undvara 1 timme och 35 minuter för att se "Earthlings", att bli varse om hur djuren behandlas idag. Som köttätare är det din skyldighet.
http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142
vändstektJag är inte helt säker, men det ser ut som att jag kan ha bränt mig lite, vad tror ni?

Det lustiga är att jag spenderade dubbelt så mycket tid på rygg som på mage, men jag har ändå knappt ens fått någon färg på framsidan. Skeva pigmentjävlar. Blir ryggläge hela dagen imorgon med andra ord.

Midsommar var en galen tillställning med Västeråsbesök i form av Maria som gjorde stan osäker med mig en hel helg. Det är alldeles för mkt galet som har hänt under helgen för att jag ens ska orka sammanfatta det här, men det var nog första och sista gången jag drack öl fyra dagar i rad - fyfan! Helgen avslutades iaf med AC/DC-konsert på söndagen som var helt suverän trots att jag var helt jäkla död i kroppen och huvudet. It was worth it.

Nu jobbar jag bara på att ta igen mig inför West Coast Riot på torsdag, det blir nog kick ass!

Saknar dig el Frido!

Take care now bye bye then!

Ciao!

Sommar i Norr.

Blev erbjuden sommarjobb tidigt denna vår. När erbjudandet kom, hade jag egentligen ingen aning om jag ville jobba i Skellefteå eller i Göteborg denna sommar... Det var inte så lätt att veta hur bra jag skulle trivas eller hur stor hemlängtan jag skulle komma att ha efter bara några veckor i en ny stad. Tack vare en snäll chef och en flexibel arbetsgivare blev lösningen ganska ultimat: halva sommaren i Skell, halva i Göteborg. 

Nu har jag varit hemma i Skell en vecka och detta har jag insett:
När jag är i Skellefteå saknar jag Göteborg och den lilla familj som jag skaffat där.
När jag är i Göteborg saknar jag min familj här i Skell. 
- Jag är en splittrad flicka. 

Nåväl. I helgen har Anders varit på besök och därmed har en liten bit av min lilla Göteborgsfamilj befunnit sig i Skellhell vilket lättat på min saknad till den underbara staden i Väst. Helgen har varit intensiv, det är ju så grymt mycket man vill visa under så kort tid! Trots att staden är liten, finns det mycket man skulle kunna hitta på så länge vädret är fint och tiden räcker till... Vi har i alla fall hunnit:


Ätit och umgåtts


mm mm mm - lite midsommarsnacks och Cissis Baja Päron. 

'
Tittat på fiskar i nät och grillat ute vid havet. 

Och nu blev datorn så himla seg så det blir inga fler bilder. Förutom laga, äta och titta på mat så har vi spelat golf i sinne och sovit i solen.

Skellhell är inte så olikt Göteborg egentligen... Bara lite. 

Puss puss!

slutspurt

Jo, flitens lampa brinner så här sista veckan i skolan.. Den stora redovisningen nalkas på fredag och mycket återstår att göra. Jag har gjort någon form av propagandaaffisch till vårt projekt som ni ser här nedanför - lite censurerad men den med hökögon kan nog ana sig till något under den svarta rutan! :)Det finns i alla fall något där under..

På söndag åker min allra käraste sambo iväg till Skellhell och ska vara där en månad, det kommer bli ensamt med silverfiskarna. På tal om silverfiskarna! Jag har som vant mig vid att döda några på mitt rum varje morgon när jag vaknar och tänder lampan och det är långt ifrån okej, men inte så mycket att göra åt förutom att vänta på de där jävla dosorna från Anticimex. Men idag! Idag, kära läsare, gick de över gränsen när jag upptäckte att de besudlade Gud! Jävla äckliga djur get the hell of my computer! Sprayade en jävla massa radarspray i mitt rum och lämnade lampan tänd när jag gick i morse. Våra silverfiskar verkar dock vara några slags hybrider eller bara allmänt efterblivna för de har missat att de ska vara ljusskygga. Usch.

Take care now bye bye then!

Ciao!

rawkbaut & festerås

Är det någon idé att ens försöka sammanfatta den här helgen? Sömnbrist och konstant fylla tors-lör gör att allt bara flyter ihop, fyfan, jag är alldeles för gammal för sånt här festivalande!

Any-ho, vi lämnade Götet i torsdags morse vid elvatiden, matpaus i Linköping, en ganska chill och trevlig resa faktiskt. Jag fick vara fripassagerare till Daniels band The Movements som skulle spela på båten dårå. Ett gäng trevliga grabbar, helt enkelt. Någonstans vid Södertälje med två timmar kvar till sista tid för incheckning hamnade vi i en bilkö som inte var av denna planet, det gick i slow motion! Till en början var vi optimistiska och tänkte att vi ju ändå hade ganska stora marginaler, men allt eftersom kön sniglade sig fram fick vi mer och mer panik och diverse telefonsamtal gjordes för att kolla vad som händer om vi kommer försent. Försent kom vi, med ungefär 5-10 minuter och jag kunde springa in och möta upp Faluboysen som skulle bli mina hyttcompadres och som även hade min biljett. Sen var det lite allmänt terminalhäng, diverse återseenden, ombordstigning, konstaterad matbrist på båtfan, ölinförskaffande och hetsdrickande och chipsätande för att stilla den värsta hungern - sen iväg för att se Misfits! (som började spela en halvtimme efter att vi fått gå ombord, bra planering? nä).

De spelade i en timme, varav första 45 minutrarna sög och jag övervägde att gå, de spelade igenom allt så fort så man hann knappt höra vilken låt det var. Men sista kvarten styrde de upp lite och det var faktiskt rätt bra, tyvärr var det många som redan hade gått då. Sen tillbaka till hytten för att äta mer chips, sallad och dricka öl innan Black Lips skulle spela. Och ungefär så pågick det hela resan, fram och tillbaka mellan olika hytter och scenen och ja, diverse partajande. Vakterna hade gett sig fan på att vara någon slags Gestapo, så det vart till slut väldigt mkt svinn och sjukt mkt folk i fylleceller och en hel del som blev avslängda i Åbo.

Ryktesvägen hörde jag att något bands sångare blev plockad av en vakt under spelningen, wtf, vad är det för stil egentligen? På kryssningar är det ju allmänt känt att "det som händer på båten, stannar på båten" vilket tillåter folk att vara lite extra sviniga sådär, kombinerar man detta med ett gäng rockerskids som publik så blir det som det blir. Jag tyckte dock det var rätt städat, eller så var jag väl bara på fel (rätt?) ställen. Tyckte bra synd om ett par som såg ut att vara i åldern döende som nog inte visste att det skulle pågå konserter på båten när de bokade biljetterna. Well, well, de hade säkert kul de med om de inte dog av en hjärtinfarkt någonstans.

Efter alldeles för lite sömn, alldeles för mkt öl och 23 timmars båtresa anlände vi tillbaka till Stockholm vid 18-tiden på fredagen, varpå jag hoppade på ett tåg till Västerås för att fortsätta festen hos Emilie. Det var nog världens konstigaste kväll, jag var så trött och konstig i huvudet så jag visste nog inte ens om jag var vaken eller inte = jag är alldeles för gammal för sånt här! Kl ett däckade jag i Emilies säng medan festen pågick till fyrasnåret eller något sånt, jag var död. Sov oavbrutet till typ tolv, i exakt samma ställning. Så kan det gå.

På lördagen hälsade jag på lite folk och sen såg jag och Emilie film hela kvällen, sjukt mysigt och lagom ansträngande för två slitna hjältar. Meeen, ganska skönt att komma hem idag.

Take care now bye bye then!

Ciao!

Årets folkfest!

18/7 det är då det händer. Folkfest i dess rätta bemärkelse i en by med hjärta. Sargen monteras, asfalten sopas och högtalarna installeras. Syftar så klart på Glommers Inlinesturnering. För tredje året i rad anordnas den av familjen Edström med Cissan i spetsen, en turnering som genom åren växt sig allt starkare och redan har 9 lag anmälda! Turneringen har naturligtvis en hemsida också, www.laget.se/glommersinlines. Pysslar med en affisch till evenemanget, riktigt kul att lära sig nya saker i Photoshop. Med tanke på hur lite jag kan så är det väldigt mycket nya saker jag lär mig - ungefär hela tiden. Så småningom kan ni få se det färdiga resultatet!

Bus4you är för övrigt grymma. På väg till Stockholm tillsammans med Anders och 6 timmar i buss är ju en skrattmatch i dessa säten!

Nej, nu ska jag drömma mig bort till Medeltiden, skolprojektet kallar på mig.samboskap

I vår förra lägenhet var kylen full av kylskåpspoesi där vi skrev lite meddelanden till varandra, jag och Frida. Eller egentligen började det nog med att jag skrev ett fint subtilt meddelande till henne när jag tyckte hon var sur och tråkig och det slutade med att jag varierade adjektivet efter hennes dagsform. Arg, söt, glad, etc. Vi har kylskåpspoesi i vår nya lgh också, vi har bara inte fått upp den än, som så mkt annat..


super du nallebjörn?


Vacker kylskåpspoesi från gamla lägenheten :)

Nee jag e inte bitter...

Härliga morgon. Solen skiner, fåglarna kvittrar och allt är helt underbart... 

- Hade bokat tid för tvätt denna morgon. Emma skulle snabbtvätta före mig. Vem hade nyckeln? Jag. Vart var jag? Hos Anders.
- Hade bokat tid för tvätt denna morgon. Gick ner i tvättstugan för att hänga Emmas tvätt och köra igång två maskiner med min. Vem var där? En galen tant som informerade mig om lite allt möjligt. Till exempel att jag bokat fel.
- Hade bokat tid för tvätt denna morgon. Vilket egentligen var i morgon - när jag sitter på bussen till Stockholm.
- Hade bokat tid för tvätt denna morgon, men här sitter jag med lika mycket smutstvätt ändå.

Damn.

Jaja, dagarna i Stockholm blir lika härliga ändå, och jag hittar säkert något rent att ta med mig.

Hoj!summa summarum

Dåliga saker:
  • Att jag glömde min älskade skinnjacka någonstans på stan i lördags och att något mongo plockade den. Du kommer att få gonorré i ansiktet för det, det ska du ha klart för dig.
  • Sömnbrist pga för mkt koffein som är en följd av för mycket saker att göra med skola, jobb och annat.
  • Silverfiskinvasionen i vår lgh, har inte vågat öppna en av mina garderober på en vecka nu.
Bra saker:
  • Jag fick jobbet på Landvetter så nu får jag stiga upp 3.45 och packa flygplansmat hela dagarna. Hoppas bara på att jag får jobba mycket i sommar så jag kan försörja mig.
  • Jag hittade en skapligt snygg skinnjacka på tradera, också en 70-tals variant, som jag budat på och väntar på att den ska anlända med posten. Detta är dock emot alla mina principer att inte köpa skinnprodukter, men jag tröstar mig med att den är begagnad och inser i smyg att jag är en fåfäng hycklare. 
  • Martins (Du är en pärla!) polare kunde inte följa med på Rockbåten vilket innebar att yours truly fick köpa hans biljett och vilka ska spela där om inte.....


OH JOY!
  • Jag får åka med The Movements till el stockholmo = trevligt sällskap och sparar pengar. You're the man, Daniel!
  • När jag ändå är i Stockholm passar jag på att klämma in en liten visit i Västerås och träffa gamla vänner och allt sånt. Har tänkt åka dit hela våren men så har det inte blivit av, men äntligen får jag klämma lite på lite folk! Wohoo!
Så var det med det.

Take care now bye bye then!

CIao!


The Marketing Plan and so on...

Sitter på skolan och kämpar med vår kära marknadsplan. Det går trögt. Termosen står redo bredvid mig och min lilla dosa Granit likaså. Att göra allting klart idag, oavsett hur lång tid det tar, känns som ett bra beslut. Nu är det bara att köra.

Bara att köra.

Just det. 

RSS 2.0