mine mine mind

Kort uppdatering från Pajala i bilder. Bild nr ett är jag ute och promenerar med Ebba, klockan är 21 å nånting på kvällen och det är ljust ute, så är det här uppe i tornedalen va. Bild två och tre föreställer lilla Tova, hon är en borderterrier och typ 4 månader gammal, hon luktar valp (=svett och kiss) och jag vill sniffa ihjäl mig på den underbara doften. Hon somnar och sover lite hur som helst, som synes. Ebba är ju såklart nummer ett i mitt hjärta, men Tova, ja hon är en självklar tvåa. Jag vill stanna här och leka (läs: kela) med hundarna i flera år!


Göteborg i sinne

Kan man annat än älska denna stad? Har insett nu efter exakt 3 månader (faktiskt exakt på pricken 3 månader sedan jag flyttade in på Brämare) att denna stad har allt man kan önska. Allt utom de man saknar hemma förstås, men sakna är inte så dumt. Jag är glad att jag har människor att sakna - tänk om det inte vore så?

Hur som helst. Det finns mycket att uppleva, många att uppleva detta med och redan många fina minnen att bevara.

Nej, nu blir det sista timmen av Benjamin Button. Detta har ju bara tagit oss ungefär... 2 månader? Och filmen är faktiskt bra, tro inget annat. Haha.

Kram!

Säljteknik och små vita bollar.

Nu gör jag något jag tänkt göra väldigt länge men inte gjort. Tyvärr hann min kära sambo före med lite klagomål... Med all rätt förstås. Skärpning i leden!

Säljteknik är något vi får lära oss i skolan denna och nästa vecka. Intressant och lärorikt måste jag säga. Idag fick jag veta att jag i en stressad arbetssituation tillhör den "influerande" beteendetypen... Det vill säga, målmedveten, bestämd och dynamisk men samtidigt personfokuserad och mån om andra människors välmående. Kanske stämmer ibland, ibland inte... Läraren var dock väldigt tydlig med att alla människor har en släng av alla typer - vilket känns skönt att veta för helst av allt ville jag vara mittemellan... Inte i ett hörn.

Jag gillar inte riktigt att bli satt i fack. Svart på vitt. Jag blir irriterad för att det säger så lite om människan i sig, även om jag vet att det bara är kopplat till en viss situation och även om jag hör att läraren säger att vi alla har en blandning av egenskaper från olika typer av beteendeprofiler. Jag börjar bara fundera varför vi ens gör en sådan övning när det hur som helst inte visar hela sanningen... Det stämmer ju inte, det säger ju sig självt... Ja, jag vet inte. Jag kanske överdriver. Det kanske är kul att veta att om alla mina egenskaper vore extrema så skulle jag vara si och så? Aja, alla kan ju inte tycka det heller, så jag låter  bli. 

Nej, nu ska jag fundera på refrängen... Är helt slut efter en kväll på ranchen och en timmes promenad hem.

Hoppas du har det bra i norr Emma! Göteborg och Brämaregatan saknar dig.
Kram!
frida, vad håller du på med?

Nu får du väl ta och uppdatera lite här va, jag förväntar mig att du håller saker och ting flytande medan jag är borta.

påskledighet

Det är många som är lediga nu under påsken; jag, Frida, resten av klassen och även mitt lukt- och smaksinne. Eftersom jag mestadels ätit nyponsoppa de senaste dagarna har jag inte riktigt märkt det förrän idag, jag hara bara tänkt att nyponsoppan är tämligen smaklös för att den är sockerfri. Idag var jag dock tvungen att ta mig till affären för att införskaffa diverse förnödenheter såsom mer nyponsoppa, men även duschcreme (man måste visst tänka på hygienen även om man är sängliggande). På affären hade de inte den duschcreme jag vanligtvis brukar köpa så jag tog någon annan som såg fin ut och luktade lite, tyckte "näe, den här luktar ju inget, undrar om den är för allergiker?" och ställde tillbaka den. Tog en annan som såg bekant ut då jag haft en hudlotion från samma märke som jag vet luktar gott, men nej, den luktade inte mkt den heller så jag ställde tillbaka den och det var i detta ögonblick som det slog mig; det är nog inte duschcremen det är fel på, det är nog jag! Så jag tog helt sonika den som hade finast förpackning, så får vi hoppas att jag inte kommer att gå runt och lukta karl sen.

På väg hem plockade jag med lite sushi och tänkte att jag skulle lyxa till det med lite sånt (sushi och nyponsoppa är det enda jag kan tänka mig att äta under denna brakinfluensa och konstanta illamående sen i söndags) men till min stora besvikelse så är även mitt smaksinne borta, inte ens wasabin smakade något och tro mig, jag smakade! Scary.

Nu ska jag se film och försöka äta lite chips, vilket är ett totalt slöseri egentligen. Frida, jag hoppas du har det riktigt trevligt uppe i Skellefteå och om jag skulle ha råkat smitta ner dig så ber jag hundra gånger om ursäkt för det. Jag lovar att langa nyponsoppa åt dig på tisdag i så fall!

Glad påsk till er alla och framförallt till mitt lukt- och smaksinne, hoppas ni har det bra var ni än är!

Take care now bye bye then!

night of the vampire


Jag har legat hemma sjuk i typ tre dagar nu och dött av tristess, varit för sjuk för att orka lämna sängen men för frisk för att orka ligga i sängen hela dagarna. Har dock inte haft så mkt annat val då jag är febrig och jobbar på att hosta upp mina lungor, så jag har alternerat mellan gud och teven och Frida för att få någon slags underhållning.

Any-ho, jag är lite av en missbrukarpersonlighet, om jag gillar en låt så vill jag bara lyssna på den tills jag tröttnar, om jag gillar någon mat, så vill jag bara äta det tills jag tröttnar. Detta har förstås sina för- och nackdelar, ur näringssynpunkt framför allt när det gäller mat. Många perioder har jag levt på korv med bröd (djurvänlig sådan of course). Idag har jag hängt i photoshop halva dagen, ritat en vinylskiva bland annat, den blev fin. Sen gjorde jag en kladd på ett skivomslag till en av låtarna jag missbrukar just nu, det är mest typograferingen som jag lagt ned tid på, som synes. Ni kan lyssna på denna fantastiska låt genom att klicka play här va.drömjobbet

Idag har jag varit på anställningsintervju och gjort bort mig totalt, jag skyller på feber och massivt intag av alvedon för att dämpa denna. Jag skulle säga att jag jobbat som receptionist på Toni & Guy ett par år och jag sa Toni & Gay... Tror inte jag kommer ro i land det jobbet direkt.

Hur som helst, så har jag några drömjobb. Ett av dem vore att jobba på Kesselskramer i Amsterdam, de är helt dumma i huvudet vilket framgår av några exempel på deras annonser här nedanför. Jag funderar starkt på att söka praktik där iaf, men då ska man nog ha en redigt bra portfolio, tror inte de tar in vem som helst som praktikant. Well, well, detta är delar ur en kampanj som de gjorde för ett lågbudgethotell som är vida känt för att kanske inte vara det fräschaste.


What can i say? De är genier!

robinsonäventyr på hisingen

Jag var ute och svirade igår, lite spontant och fint sådär och hade en rätt trevlig kväll som fick sig ett snöpligt avslut. Det kan sammanfattas med ett sms jag skickade i natt "jag blev avkastad vid en skog i ingenstans, tack västtrafik ni börjar likna robinson."

Vad hände? Jo, trots idel nypande i mitt lår för att jag inte skulle somna, så lyckades jag återigen med den enastående bedriften att somna på spårvagnen på väg hem. Att hålla sig vaken en kvart är tydligen för mycket begärt. Blev brutalt väckt vid ändhållplats på Hisingen och avkastad av en sur chaufför. Nyvaken och sjukt förvirrad stod jag där och såg bara skog runtom mig och tänkte att ja, detta är nog slutet för mig, jag hade ju ingen aning om vart jag var. Panikslagen ringde jag och väckte stackars Frida (hon borde börja ta betalt för att svara när jag fylleringer henne, hon skulle bli rik) som försökte hjälpa mig att hitta hem. Som tur var hittade jag en spårvagnshållplats och tror ni inte att samma jävla spårvagn som jag blev avkastad ifrån kom och fick bli mitt transportmedel hem?! Verkligen nödvändigt att bara slänga av mig, västtrafik, jag hoppas ni får gonorré.

Kvällen slutade i alla fall lyckligt med o'boy och mackor i köket tillsammans med världens bästa Frida.

Skellefte(å)

Snart ska jag hem till Skellefte. För det första hoppas jag verkligen att jag är frisk innan onsdag, för det andra hoppas jag verkligen att jag hinner träffa alla jag vill hinna träffa... Kommer att kännas skumt att komma "hem" på "besök" för att sen åka "hem" till Göteborg igen några dagar senare. Världen är lite uppochner just nu... Men i vilket fall som helst, jag längtar. 

     
    

Solen skiner i Göteborg i dag. Det är underbart väder ute. Jag sitter tyvärr inomhus med en mage som inte riktigt vill vara med och leka. Det var otroligt länge sedan jag var sjuk, och när man väl är sjuk så inser man hur tur man har som nästan aldrig är sjuk. Skulle bli galen om jag vore sjuk ofta... Det är ju så mycket man vill hinna med! Just nu hoppas jag bara att jag blir lite friskare så jag orkar hänga med Sara och Emma i kväll. Sitta hemma själv en lördagskväll? Nej, det finns inte på min världskarta... Hoppas jag.

KRAM!


Ja, jag säger då det.


Har haft en riktigt tung dag i dag. Har varit trött, grinig och allmänt hängig. Jag hade tänkt skriva av mig, men nu är jag så trött att jag inte orkar. Väljer istället att se saker och ting från den ljusa sidan. Ja, jag säger då det, de dagar man inte riktigt orkar hela vägen är det guld värt att ha grymma vänner. Här ovan ser ni ett gäng härliga människor som gör dagarna värda att genomlida - hur trött, grinig och allmänt hängig man än är. Borde jag lägga in Facebook-loggan också eller? :)

Nej, i morgon blir det disciplin och ordning i leden.
Godnatt!

frustration över maximal otur tar sig kreativa uttryck

Jag har varit så arg hela jäkla eftermiddagen och kvällen. Jag behöver ett jävla jobb! NU! Och var är våra stipendiepengar? Fattigdomen är total här och med tanke på de senaste veckornas alla tråkiga besked så känner jag att fan, nu är det dags att turen vänder. Idag bet jag av en del av min framtand, så blir ett dyrt tandläkarbesök imorgon bitti för mina sista sparpengar. Kul kul. Meeen, mitt i all denna misär, gjorde jag något jag inte gjort på sjukt länge; jag ritade på fri hand. Bo i vår nya lägenhet?

Vi har äntligen klart med en ny lägenhet. En tvåa uppe på Guldheden. I dag ska jag köpa en begagnad Klippan-soffa och är grymt sugen på att ge den en ny outfit. Kan denna få bo i vår nya lägenhet kanske?

I like.

RMV09

Världens bästa klass har numera en blogg, www.rmv09.blogspot.com. Besök sidan, låt dig inspireras, imponeras och förundras av våra framsteg och fantastiska verk.

Kom ihåg att detta bara är början.. Framtiden är i våra händer!

RSS 2.0